100 éves néni köszöntése Szombathelyen

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben

100 éves nénit köszöntöttek ma Szombathelyen, az Evangélikus Szeretetotthonban. Franciska néni ugyan az Otthon legidősebb lakója, ám még mindig jó egészségnek örvend, szereti a finom ételeket és szívesen énekelget. A jeles alkalomból levélben köszöntötte őt a köztársasági elnök, Mádl Ferenc is.

Franciska néni az Evangélikus Szeretetotthon idős lakói, dolgozói és a város polgármesterének társaságában ünnepelte 100. születésnapját. A meghitt hangulatú köszöntők sorában leánya idézte fel Franciska néni mozgalmas, ám tragédiáktól sem mentes életét.

Dr.Csizmazia Györgyné, Franciska néni lánya

"Végig tényleg odaadó, szerető édesanyánk volt, mindegyikünknek komoly kenyeret adtak a kezébe, annak ellenére, hogy apánk 61 éves korában, 1956-ban meghalt."

Franciska néni 3 fia ezután Nyugatra került, s nem sokkal később ő is utánuk ment. Haláluk után, Amerikából hazatérve lett 2 évvel ezelőtt az otthon lakója.

Kiss Imréné, Jakab Franciska

"Én nem hagyom el magamat, én szerettem mindig a munkámat, és mindig a munka rabja voltam, azt lehet mondani. Az volt az éltető erőm: a munka."

Franciska néni hallása ugyan megromlott, de most is jó egészségnek örvend. Ma is szívesen fogyasztja kedvenc ételét, a libamájat, és nagyon ragaszkodik az állatokhoz. Nehéz sorsa ellenére elégedett, hiszen figyelmesen gondoskodó, szeretetteljes légkörben élhet.

Tanai Ibolya

Video:
Forrás: Pro-28 Stúdió
betűméret növelése      nyomtatás