Utolsó előadások Fertőmeggyesen és Szentmargitbányán

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
Burgenland két nagy színpadi zenei fesztiválja a vége felé közeledik. Ma van az utolsó előadás mind a szentmargitbányai kőfejtőben mind a fertőmeggyesi tóparti arénában. Előbbi a Rigolettóval, utóbbi a Madarásszal zár.

Az Arenaria nevű forgalmazó cég szerint rendkívül pozitív médiafogadtatásra talát a szentmargitbányai Rigoletto Philippe Arlaud rendezésében. Az előadások 80 százalékos nézettséggel mentek, összesen 70.000-n látogattak el a Rigoletto-ra. Puccini Toscáját 2015-ben 95 százalékos látogatottsággal díjazta a 100.000 fős közönség.

A pozitív médiavisszhang ellenére 2018-ban nem lesz opera a kőfejtőben. A Trubadúr című Verdi-opera megrendezését lemondták a szervezők, nem áll jól a szentmargitbányai opera szénája, nagy terveket jelenleg nem szőhetnek a jövőt illetőleg.

112.000 operettrajongó látogatott el idén Fertőmeggyesre. Az Axel Köhler által rendezett „Madarász“ című darab remek fogadtatásra talált a kritikusoknál, a közönség száma tíz százalákkal nőtt. 23 előadásból egyet kellett lemondani az esős időjárás miatt.

Dagmar Schellenbergert Peter Edelmann váltja az intendánsi pozícióban,a „Madarászt“ pedig Kálmán Imre „Marica Grófnője“.

Forrás: ORF Burgenland
betűméret növelése      nyomtatás