Újabb beruházás Kőszegen

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
A Miszlivetz Ferenc által megálmodott Európa Ház – KRAFT Projekt – Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete “háromszög” közreműködésükkel újult meg az Európa Ház, a Zwinger bástya, a korábbi Művészetek Háza, a Festetics Palota és a Sgraffitos ház.

Az Intézet december 7-én ünnepli második születésnapját az Esterhazy Trio koncertjével. A hazai környezetben, de nemzetközi színvonalon működő egyetem szépen növekszik, jelentős számú kutatóval büszkélkedhet. Az út egyik mérföldköve az új campus létrehozása, melynek érdekében 2015-ben Ekler Dezső építészirodája tanulmány- és vázlattervet készített a régi MÁV Gyermekotthonról. Most pedig megjelent a Kőszegen a volt MÁV Gyermekotthonban kutató-fejlesztő-szellemi központ és Campus kialakítása érdekében, teljes körű tervezői feladatok ellátása tervezési szerződés keretében elnevezésű ajánlattételi felhívás. A szerencsés (komoly referenciákkal rendelkező) nyertes készítheti el a végleges engedélyezési- és építési terveket és a kiviteli tervdokumentációt. Hatalmas és komoly munkáról van szó, hiszen mintegy 8000 m2 épületet és 7,8 hektár kertet kell megtölteni újra élettel.

Az új típusú kutatóintézet kutató-fejlesztő-szellemi központként összekapcsolja a nagy tudományterületek elméleti és gyakorlati vonatkozásait, biztosítja a kormányzat/önkormányzat, a tudásközpontok (felsőoktatási és egyéb kutatóintézmények) és vállalatok alkotta, szereplők közötti együttműködés javítását, és a nemzetközi kutatásokba (mindenekelőtt az Európai Uniós kutatási térségben) történő hatékony és kezdeményező jellegű bekapcsolódást.

Forrás: hellokoszeg.hu
betűméret növelése      nyomtatás