Új utak a határon át

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
A határon átivelő burgenlandi közlekedésfejlesztő projektek konkretizálódnak. A vasúti viszonyok javítása, tehát a Nezsider-Fertőszentmiklós szakasz gyorsítása mellett, hat új országút-összeköttetést tervez a tartományvezetés.

A tervezett útak Északburgenlandtól Délburgenlandig hoznak újításokat. Nezsider környékén a Németjárfalu/Deutsch Jahndorf-Rajka szakaszról van szó, továbbá a Féltorony/Halbturn és Albertkázmérpuszta illetve Várbalog összekötéséről.

Kismarton környékén a Szentmargitbánya-Sopronpuszta-Fertőrákos vonalat akarják kiépíteni, nemcsak az osztrák, hanem a magyar oldalon is. Tervbe vették egy Locsmándot megkerülő út megépítését, egészen Zsiráig. Már volt is erről egy információs rendezvény Locsmándon, ott az útépítés tervrajzát a lakosság rendelkezésére bocsátották, az tekintette meg, aki akarta.

Ez a betekintési időszak múlt hétfőn véget is ért, érkezett néhány vélemény a lakosság részéről, amelyeket tovább is küldték Kismartonba. További összeköttetések létesülhetnek Rőtfalva/Rattersdorf és Kőszeg között, valamint a délburgenlandi Nagysároslak/Moschendorf és Szentpéterfa között. Az útépítési projektek pénzügyi hátteréről az Európai Unió gondoskodik. Burgenland és Magyarország még a 2017-es év első felében benyújt egy ennek megfelelő pályázatot az Interreg-VA kooperációs program támogatására.

Forrás: volksgruppen.orf.at
betűméret növelése      nyomtatás