Többen dolgoznak a versenyszférában

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
2017 I. félévében a vonatkozási körbe tartozó Vas megyei székhelyű szervezeteknél közel 72 ezren álltak alkalmazásban, 1,8%-kal többen, mint az előző év azonos időszakában, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal összegzéséből. A fizikai foglalkozásúak létszáma emelkedett, a szellemieké gyakorlatilag nem változott. A versenyszférában 3,5%-kal nőtt, a költségvetési szférában 3,1%-kal csökkent a dolgozók száma.

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete 268 ezer forintot, a családi kedvezmény nélkül számított havi nettó átlagkeresete 178 ezer forintot tett ki. A bruttó és nettó átlagkereset egyaránt 14%-kal nőtt 2016. január–júniushoz képest, a versenyszférában 14, a költségvetési szférában 17%-kal.
A havi bruttó és nettó átlagkereset a fizikai foglalkozásuknál 16, a szellemieknél 13%-kal gyarapodott. A növekedés mértéke meghaladta az országos átlagot.  A közfoglalkoztatás hatását kiszűrve a havi bruttó átlagkereset 274 ezer forint, a nettó 182 ezer forint volt, mindkettő 14%-kal több, mint egy évvel korábban.
Az átlagos havi munkajövedelem 2017. január–júniusban 282 ezer forint volt, ami 15%-kal magasabb, mint 2016 azonos időszakában. A kereseten felüli egyéb munkajövedelem aránya 5,0% volt.

Forrás: KSH
betűméret növelése      nyomtatás