Jubileum - 50 éves az ORF Burgenland

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
1982. június 5-én, 50 évvel ezelőtt, ünnepélyes keretek közt nyitotta meg kapuit az ORF Burgenland tartományi stúdiója, amely már 50 éve fontos része Burgenland médiavilágának. 50 évvel ezelőtt született meg az a döntés, hogy Ausztria minden egyes tartományában létrehoznak egy rádióstúdiót.

1967-ben Burgenland még Béccsel és Alsó-Ausztriával közösen tudósított, Kismartonban akkoriban csak egy kicsi iroda létezett - a burgenlandi csapat nagyrésze Bécsben dolgozott. 1982, június 5-én az ORF Burgenland szerkesztősége végre beköltözhetett az új tartományi studióba, amely máig is az ORF székhelye tartományban.

1988 óta közvetítik a Burgenland heute regionális műsorukat, kimondottan burgenlandi témákkal. Ma már nem csak tv- és rádió műsorok által tudósítanak, hanem internetoldaluk is fontos információ-forrás lett a burgenlandi lakosság számára. A legfontosabb események továbbítása nem csak német, hanem horvát, magyar és roma nyelven is biztosítot - ezért az ORF Burgenland népcsoportszerkesztősége a felelős.

Forrás: ORF Burgenland
betűméret növelése      nyomtatás