Emelkedtek a Határtalanul! programban igényelhető támogatások

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
Változott idén a Határtalanul! program kiírása, mostantól rugalmasabban, több tevékenységre és nagyobb összeg pályázható - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az MTI-nek.

Az államtitkárt a Váci Tankerületi Központ intézményvezetőinek értekezletét követően kérdezte az MTI. Rétvári Bence elmondta, hogy az idei évtől változott a kiírás: több tevékenységre fordítható és 60 ezer forintra emelkedett az egy diák után igényelhető támogatás összege, ha határon túli kirándulást szerveznek az iskolák. Így mostantól nem csak szállásra és utazásra, de a programok költségeire, belépőkre vagy a kísérő tanárok díjazására is fordítható a pályázati támogatás - részletezte.

Rétvári Bence ismertette, hogy a támogatási igényeket négy ütemben lehet beadni, de az érdeklődés növekedése tetten érhető: már az első ütemre annyian pályáztak, mint tavaly egész évben, amikor 927 pályázat érkezett. Idén is a hetedikes pályázat volt a legnépszerűbb, már 714 ilyen igény érkezett - mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy február végével záródott az első ütem, majd kéthavonta: április, június és augusztus végén záródik a többi, addig még lehet pályázatokat beadni.

Rétvári Bence kitért arra, hogy Határtalanul! program munkatársai tankerületről tankerületre járva folyamatosan segítik és tájékoztatják az iskolaigazgatókat, lépésről lépésre elmagyarázzák a pályázatok adminisztratív ügyintézési elektronikus felületének használatát, hogy a pályázati szándék megléte esetén ne legyen akadálya a beadásnak.

Forrás: MTI
betűméret növelése      nyomtatás