Bővülő nemzetközi kapcsolatok

betűméret növelése      nyomtatás      küldés email-ben
Az Imereti régió és Vas Megye Közgyűlése közötti hivatalos kapcsolatok felvételére vasárnap georgiai küldöttség érkezett a megyébe. Az együttműködési szándékot a két terület vezetője szerződés aláírásával erősítette meg.

A Givi Chichinadze kormányzó által vezetett georgiai küldöttség hétfőn délelőtt a Megyeházán folytatott tárgyalásokat Vas megye és Szombathely vezetőivel az együttműködés lehetőségeiről. A vasi megyeszékhely ezen a téren már rendelkezik tapasztalatokkal, miután már két éve ápol testvérvárosi kapcsolatokat Imereti régió központjával, Kutaiszivel, A megbeszéléseken körvonalazódtak azok a területek amelyeken lehetőség kínálkozik a kapcsolatok felvételére.

A tárgyalások lezárásaként Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Givi Chichinadze, Imereti régió kormányzója írta alá az együttműködési szándéknyilatkozatot, abban a reményben, hogy ez alapja lehet majd a testvérmegyei kapcsolatok kialakításának.

Imereti közigazgatási régió a Rioni folyó középső és felső folyása mentén, Georgia nyugati-középső részén, nem messze a Fekete-tengertől. Területe kétszerese Vas megye területének, s mintegy 700 ezren lakják.  Kutaiszi mellett jelentős városok: Szamtredia, a mangánkitermelő központ Chiatura, a szénbányászatáról ismert Tkibuli, fémgyártó Zesztaponi, Honi és Szacshere.

Forrás:
betűméret növelése      nyomtatás