Vasi Hírmondó

Technika tanulmányi verseny a Megyeházán
2018-02-16
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Dunántúli Technika, életvitel és gyakorlat verseny megyei fordulóját február 15-én Szombathelyen. Mintegy hatvan vasi diák gyűlt össze a Megyeháza Dísztermében, hogy próbára tegye tudását és kiharcolja a döntőbe jutást.
Részletek
Elindult a babacsomagprogram
2018-02-01
Elindult a 2 milliárd 121 millió forint összértékű, elsősorban a hátrányos helyzetű édesanyákat és családjukat segítő babacsomagprogram.
Részletek
Sportközpontok épülnek, kastély újul meg Szombathelyen
2018-01-30
Lovassport- és hagyományőrző rendezvényközpont tervezésével, teniszcentrum létrehozásával és a Gothard-kastély felújításának, hasznosításának előkészítésével folytatódnak a Modern városok program fejlesztései Szombathelyen. A három projekt elindítására több mint félmilliárd forintot fordíthat a vasi megyeszékhely önkormányzata, kormányzati támogatásból.
Részletek
Több mint kétmilliárd forintot jut a 800 éves jáki templom felújítására
2018-01-23
A kereszténység, a keresztény kultúra értékeinek fennmaradását kívánja szolgálni a kormány azzal, hogy három év alatt több mint kétmilliárd forintot fordít a 800 éves jáki templom teljes felújítására - hangoztatta Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár január 17-én, Jákon tartott sajtótájékoztatón.
Részletek
Átvette a közönségdíjat Garda Károly
2018-01-20
Dr. Garda Károly vépi háziorvos, a Magyar Kneipp Szövetség elnöke átvette az Év vasi embere közönségdíjasnak járó díszoklevelet Majthényi László megyei elnöktől és dr. Balázsy Pétertől, a Vas Megyéért Egyesület elnökétől. A megyei napilap munkatársa beszélgetett Garda doktorral.
Részletek
Brenner József az Év vasi embere
2018-01-14
Brenner József nagyprépost, nyugalmazott püspöki helynök lett az Év vasi embere 2017-ben, Brenner atya a büki Megyebálon vette át a díszes oklevelet Majthényi László megyei elnöktől és dr. Balázsy Pétertől, a Vas Megyéért Egyesület elnökétől.
Részletek
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CIVIL SZERVEZETEK SZÁMÁRA Megyei Felzárkózási Fórum tagságára
2018-01-10
EFOP-1.6.3.-17-es, Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan
Részletek
Helyi, de egyetemes értékű könyveket mutattak be
2017-12-16
Négy, nem csak helytörténeti jelentőségű kötetet mutattak be a megyeházán. Dr. Tóth Ferencnek, az MTA doktorának és dr. Zágorhidi Czigány Balázsnak, a Vasvári Múzeum és Domonkosrendi Gyűjtemény igazgatójának munkái jelzik, hogy régiónk katonai, politikai, vallás- és kultúrtörténete országos, de egyetemes jelentőségű is.
Részletek
Újabb beruházás Kőszegen
2017-12-04
A Miszlivetz Ferenc által megálmodott Európa Ház – KRAFT Projekt – Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete “háromszög” közreműködésükkel újult meg az Európa Ház, a Zwinger bástya, a korábbi Művészetek Háza, a Festetics Palota és a Sgraffitos ház.
Részletek
Több mint félmilliárdos támogatást kap a szentgotthárdi templom
2017-12-04
Több mint félmilliárd forinttal támogatja a kormány a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom belső felújítását.
Részletek