Térségi területi borverseny Gencsapátiban

Hírek

Térségi területi borverseny Gencsapátiban

56215495_323238638390783_7607299589967708160_o

Szombaton került megrendezésre Gencsapátiban a térség hagyományos borversenye. Lukácsházán a Kertbarát Kör 1982-ben rendezte meg az első borversenyt. 1993 óta felváltva, Gencsapáti Község Önkormányzatával közösen kerül megrendezésre a környék boros gazdái között egyre népszerűbb térségi területi borverseny. Idén 82 borral neveztek a gazdák, amely közül 36 fehér, 6 rosé, és 40 vörösbor volt. A megnyitón Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a verseny résztvevőit.

A szakmai, gazda és a női bírálók értékelése alapján a következő eredmények születtek.

Fehér borok: A szakmai zsűri bírálata alapján (4 arany, 15 ezüst, 12 bronz, 4 oklevél minősítést értek el a versenyzők) a fehérboroknál az első helyezett Rácz Ferenc olaszrizling bora, 2. Varga József Zöldveltelini, 3. Gáspár Gellért Fehér Cuvée bora lett.

Vörös borok: A szakmai zsűri bírálata alapján (2 arany, 21 ezüst, 13 bronz, 4 oklevél minősítést adott ki) a vörösboroknál első helyen Mucza Béla Zweigelt, 2. Mucza Béla Cabernet Sagvignon, 3. Puhr Károly Kékfrankos-Zweigelt cuvée bora lett.

Rosé borok: A szakmai bírálók (4 ezüst, 2 bronzminősítést adott ki a szakmai zsűri) Mucza Béla Zweigelt rosé borát értékelték a legjobbra.

A gazda zsűri fehérboroknál Bolfán Imre Chardonnay, a vörösboroknál Mucza Béla Cabernet Sagvignon borát, a rosé boroknál Jáger József Kékfrankos rosé borát értékelte a legjobbra.

A borbarát Hölgyekből álló női bírálók a fehérboroknál Gergácz István Rozália, vörösboroknál Mucza Béla Cabernet Sagvignon, a rosé boroknál Balogh László Kékfrankos-Burgundi rosé borát értékelte a legjobbra.

Gratulálunk a gazdáknak az elért minősítéshez!

Forrás: Gencsapáti Facebook oldal

Skip to content

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás