Hetedszer volt gasztronómiai fesztivál és böllérverseny Győrváron

Hírek

Hetedszer volt gasztronómiai fesztivál és böllérverseny Győrváron

20200208_120658

Egész napon át mindenféle földi jóval és vidám programokkal várták a szervezők azokat, akik szombaton kilátogattak a hetedik Vas megyei Gasztrofesztiválra, illetve böllérversenyre. Az eseményen – többek között – köszöntőt mondott Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is.
A Faluházzal szemközti hatalmas rendezvénytéren harminc csapat mutathatta meg, mi mindent tud a helyszínen levágott hízott sertésből készíteni. Nem csak a megyéből, hanem annak határain túlról, sőt a Kárpát-medence számos pontjáról érkeztek csapatok: Erdélyből, Felvidékről, Muravidékről. A Vas megyei Önkormányzat és a Millennium Polgári Egyesület az idén sem kötötte meg a versenyzők kezét, így az egyes sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhettek az érdeklődők.
A finom falatok mellé a színpadon folyamatosan kulturális csoportok és mulatós zenekarok szórakoztatták a közönséget, csobogott a pálinkaszökőkút, volt tombola és busókkal is lehetett találkozni a forgatagban.

Különleges attrakció volt a hatalmas sátorban az a rekordkísérlet, melynek során győrvári, jánosházi és körmendi böllérek és lelkes segítőik Magyarország eddigi leghosszabb kolbászának megtöltésén munkálkodtak. 3000 kg nyersanyagból szakemberek és segítők sokasága formálta a gigászi hentesárut. A versenyzők kevéssel 12:30 után jelentették készre a nagy művet. Sebestyén István, a magyar rekordok szövetségének regisztrátora a hivatalos mérést követően bejelentette : a Győrváron készült 3490 méteres kolbász bőven megdöntötte a magyar rekordot.

Fotó: vaol.hu, Fb

Skip to content

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás